Molpidan, Andreas Jacobsen
(1680/1703-1731)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Blegholm, Cathrine Margrethe Jørgensdatter

Molpidan, Andreas Jacobsen

  • Født: 1680-1703
  • Ægteskab (1): Blegholm, Cathrine Margrethe Jørgensdatter
  • Død: 1731, Tranekær, Langelands Nørre, Svendborg Amt i en alder af 51 år
Billede

punkttegn  Generelle notater:

Citat fra Bogen Stamtavle over Familien Copmann, Efterkommere af Cathrine Copmann og Poul Svendsen:

Da de tidligere Kirkebøger for Tranekær Kirke er brændt, er jeg ude af Stand til at give nogen Oplysning om Birgitte Molpidans Ophav. Som Følge af Navnets latiniserede Form har jeg efterset Universitetets Matrikel og finder, at en Andreas Jacobi Molpidanus bliver Student fra Odense Gymnasium 1708, desværre uden Oplysning om, hvorfra han stammer, eller hvilken Stilling han senere har beklædt.

Ved Skiftet efter Birgitte Molpidan i 1783 staar Børnenes Mostermand \emdash Degnen i Bøstrup \emdash opført som Værge for de efterladte Børn, og Degnens Kone har da, hvad ogsaa hendes Navn Anne Marie Molpidan yderligere bekræfter, været en Søster til afdøde.

Rykker vi nogle Aar frem, viser Folketæll. 1801, at Møllerens Kone i Haubølle Mølle, Humblc Sogn, hedder Elisabeth Abigael Molpidan, f. 1761, og at Christine Friderichsdatter Molpidan, f. 1762, sidder som gaardbeboende Enke i Østerby, Fuglsbølle Sogn. Tager man det sjældne Navn i Betragtning, har de sandsynligvis været Søstre og i saa Fald Fridcrick Molpidan, Degn i Fodslette, deres Fader, hvilken igen kan have været en Broder til Birgitte Molpidan og Degnens Kone i Bøstrup. Her ud over har jeg ikke kunnet finde noget om Navnet Molpidan, heller ikke nogen som helst Begrundelse for den Antagelse, som den tidligere Stamtavle gør gældende, at Birgitte Molpidan siges at være af Slægten van Deurs.

Om de i Ægteskabet mellem Peder Copmann og Birgitte Molpidan fødte Børn, som maa antages alle at være døbt i Tranekær, vides det, at tre af dem er døde i en ung Alder. Den fjerde af dem \emdash Marie Elisabeth \emdash druknede som voksen, da hun kørte i Kane over Isen fra Langeland til Nyborg for at besøge sin Søster, Ane Pouline, der var i Huset hos Kommandør Bredahl. Kun den sidstnævnte af Børnene, Ane Poulinc, er opfort i Stamtavlen.


Billede

Andreas blev gift med Cathrine Margrethe Jørgensdatter Blegholm, datter af Jørgen Hansen Blegholm og Ane Benedicta Schleicher. (Cathrine Margrethe Jørgensdatter Blegholm blev født i 1689-1709 i Tranekær, Langelands Nørre, Svendborg Amt.)


Af hensyn til privatlivet fred og registerlovgivningen, fremgår alle nulevende personer kun med navn.


Indholdsfortegnelse | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 23-2-2022 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Den vedligeholdes af hjemmesidens ejer, som også har ophavsret på indholdet