pil pil pil pil
Gotfredsen, Hans
(1821-1906)
Hansen, Caroline
(1810-1875)
Madsen, Peder
(1818-)
Christensdatter, Karen
(1820-1902)
Hansen, Hans
(1846-1928)
Pedersdatter, Pauline
(1844-1913)
Hansen, Marie Kirstine
(1866-1935)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Madsen, Hans Frederik

Hansen, Marie Kirstine

  • Født: 26-12-1866, Bameskov, Tranekær, Langelands Nørre, Svendborg
  • Dåb: 26-1-1867, Tranekær, Langelands Nørre, Svendborg Amt 1014
  • Ægteskab (1): Madsen, Hans Frederik den 18-6-1893 i Bøstrup, Langeland Nørre, Svendborg
  • Død: 16-4-1935, Tranekær, Langelands Nørre, Svendborg Amt i en alder af 68 år
  • Begravet: 22-4-1935, Tranekær, Langelands Nørre, Svendborg Amt
Billede

punkttegn  Generelle notater:

Hun var den, der holdt sammen på hjemmet og prøvede at klare dagen og vejen trods sin drikfældige mand.

Iflg. FT 1906 boede Mariane Andersen Brun *1830 hos dem på aftægt. Hun var enke og datter af Anders Pedersen Brun og Karen Andreasdatter fra Brungården - manden var Niels Jørgensen (Sørup) kusk på slottet og senere husmand og træskomand i Botofte. De havde beboet huset forinden, hvori der var to selvstændige lejligheder i. Siden flyttede datteren Julie, da hun var blevet skilt, ind i den ene med sønnen Egon. Mariane Andersen Brun dør 16/8 1911.

Marie Madsen skrev i et brev til datteren Johanne om Ebbas bryllup med Christian(hendes søn): ( Skrevet tirsdag d. 6. november 1934 ) Bammeskov tirsdagen. Kære alle. Jeg er nu blevet færdig med køerne, Orla og mig har trukket dem op og kørt dem alene, det har jo været regnvejr hver eneste dag herovre. Det har sinket os så meget, ellers går alt ved det gamle herovre. Vi var til bryllup i søndags i Rudkøbing. Christian her havde bryllup. De blev borgerlig viet - Christian ville ikke i kirken. Der var stor fest oppe, vi fik suppe, flæskesteg, andesteg, oksesteg og alt, hvad der høres til, og der var vin og øl, sodavand, brændevin, der stod én og trak op hele tiden af de våde varer; der manglede ikke noget og brudegaver i lange baner. Jeg kan nævne noget af det: 12 par knive og gafler og et kaffestel, skåle, teskeer 12, kageskeer 6, osteklokke, blomster og meget mere. Vi var 30 st. Hendes søskende og Christians søskende: Rikart med sin forlovede, Marie, Frits og en herre til og Aksel og konen, og vi kom ikke hjem førend kl.3 om natten. De fik 2 store duge, en af Henniens, den ene af Julie. Nu lakker det jo af Mortensaften, jeg skal have sendt den og til Eder, den kommer dagen før Mortensaften, og så får du valnødder med; her har ingen hasselnødder været i år, men Orla har valnødder til dig. Egon er så flyttet, han har været her, han har det rigtig godt i sin nye plads, jeg tror nok, det er bedre end som hos Nissens, men han fik da 15 kr. mere, end han skulle have og en meget fin anbefaling, og han ville have ham igen til sommer, så det er godt. Vi skal snart slagte, så skal I nok få noget; vi fik æblekage og kransekage til dessert deroppe til brylluppet. De blev viet hos sognefogeden i Tranekær. Ja, så tror jeg, at jeg slutter for denne gang med mange venlige hilsener herhjemme fra M. Madsen. Anden kommer så på fredag, det er jo Mortensaften på lørdag. Skriv når I har tid.

Begravet d. 22. april 1935 kl. 16 fra Tranekær kirke. Mor skriver: Der var mange til at følge, der havde lige været gudstjeneste, så der var over hundrede. Der var mange krandse, imellem 70-80. Præsten holdt en pæn tale. Han sagde: Jeg har hørt, at dette legeme, som vi i dag skal sænke i graven, har arbejdet meget og slidt til hun vaklede, så hun trænger til hvile. Hun har været en god hustru for sin mand og en kærlig mor for sine børn.

I Langelands Avis stod der følgende: Skovarbejder. Fr. Madsen, Bukkeskov har haft den store sorg at miste sin hustru, Marie Madsen efter et langt sygeleje. Den afdøde blev 68 år. Hun efterlader mand og en stor børneflok, som alle er borte fra hjemmet på nær en datter, der ellers ernærer sig selv, men i den sidste tid har passet moderen.

Hendes søster Thora så et billede af Marie, da hun (Thora) selv lå syg i aug. 1935 og udbrød: Åh, Marie, dit lille skind, du har aldrig haft det godt.

punkttegn  Dåbsnotater:

Faddere: Tjenestepige Hanne Hansen hos H. Bay i Frellesvig, gmd. Hans Nielsen på Bameskov, Tj.karl Niels Madsen på Korsebølle, tjkl. Hans Madsen Larsen og pigen Anne Cathrine Olsen på Korsebølle.

punkttegn  Dødsnotater:

morbuscordi. myscorditiacuta.

Billede

punkttegn  Begivenheder i hendes liv:

1. Folketælling, 1880, Helletofte, Bøstrup, Langelands Nørre, Svendborg.

2. Konfirmation, 10-4-1881, Bøstrup, Langeland Nørre, Svendborg.


Billede

Marie blev gift med Hans Frederik Madsen, søn af Hans Christian Madsen og Christine Caroline Hansen, den 18-6-1893 i Bøstrup, Langeland Nørre, Svendborg. (Hans Frederik Madsen blev født den 22-8-1867 i Tranekær, Langelands Nørre, Svendborg Amt, dåb den 22-9-1867 i Tranekær, Langelands Nørre, Svendborg Amt, døde den 21-1-1950 i Tranekær, Langelands Nørre, Svendborg Amt og blev begravet den 27-1-1950 i Tranekær, Langelands Nørre, Svendborg Amt.)


Af hensyn til privatlivet fred og registerlovgivningen, fremgår alle nulevende personer kun med navn.


Indholdsfortegnelse | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 23-2-2022 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Den vedligeholdes af hjemmesidens ejer, som også har ophavsret på indholdet