Velkommen til min slægtsforskningsside.

For "mange" år siden, hvilket vil sige omkring 1980, da jeg var omkring 16-17 år, begyndte jeg at interessere mig for, hvor mit mellemnavn Bøjesen stammede fra.

Det blev kimen til min store interesse for slægtsforskning.

Det var jo før computerens tid, så der var ikke andet for, end at tage til Rigsarkivet i København (boede dengang lidt nord for Helsingør) og sidde og bladre i de gamle kirkebøger og folketællinger. Jeg fandt da også ud af, hvor mellemnavnet stammede fra og undersøgte også lidt andre grene af min slægt. Jeg fortsatte et par år og fik også samlet lidt interessante papirer ind hos diverse familiemedlemmer. Men desværre var tiden til at kunne sidde på arkivet jo begrænset, når studier og senere arbejde skulle passes, i den tid, hvor arkivet jo har sin åbningstid.

Efter lidt tid gik forskningen lidt i stå, og at mit håndskrevne materiale lå længe uberørt hen.

Men så i 2007 tænkte jeg, at det måtte der gøres noget ved. Jeg fik anskaffet et slægtsforskningsprogram (nu havde man jo fået computer), så der kunne komme styr på alle notaterne, og så kom interessen for at forske igen. Nu er det jo så dejligt, at man kan sidde hjemme, når man har lyst og finde mange resultater på internettet. Dette har ført mig meget videre i mit arbejde.

Via nettet har jeg fået kontakt med andre, som har relationer til min slægt og fundet nogle hjemmesider, hvor der er oplysninger om medlemmer fra slægten.

Efter at jeg er blevet medlem af DIS-Danmark, har jeg også benyttet mig af muligheden for, at få hjælp fra andre medlemmer til tydning og forskning. Jeg må sige, at jeg er blevet meget positiv overrasket over, at finde så mange hjælpsomme slægtsforskere rundt omkring, som meget hurtigt vil give en hjælpende hånd til andre med slægtsforskningen. Dette skal disse have en stor tak for.

Ved siden af min forskning af min egen slægt, er jeg også begyndt at forske lidt i min mand JensPeter Moesgaard Damgaards slægt og aner.

Du ønskes en god rejse videre rundt i min eller JensPeters slægt.

Billede