Lidt om mig og mine forældre

Torsdag den 5 november 1964 kl. 6.30 om morgenen kom en lille dreng på 3200 g og 51 cm til verden på Svendborg sygehus. Det var mig. Mine forældres 2. barn.

På dette tidspunkt boede mine forældre Knudsbøllevej 6, Knudsbølle på Tåsinge. Min far arbejdede for en hr. Skovsgaard. Kort tid efter min fødsel køber mine forældre et lille husmandssted "Dalen" i Kirkeby på Fyn. Mine forældre bliver skilt i 1969, og min mor og min nye stedfar flytter til Hellebæk i Nordsjælland, hvor jeg herefter vokser op og går i folkeskolen i Hellebæk.

Efter nogle år med min stedfar, går min mor og stedfar fra hinanden, og min mor er alene med mig og min søster. I 1981 køber min mor og hendes nye kæreste et hus i Ålsgårde sammen, hvor vi så flytter til.

Da vi først kom til Nordsjælland, syntes min mor, at min søster og jeg skulle ud og lære nogle andre børn og kende. Hun sendte os derfor til folkedans på Hellebæk skolen. For mig blev dette en langvarig interesse, hvor jeg blev uddannet til instruktør. Jeg deltog i mange stævner, og det har givet mig en masse gode oplevelser. Da jeg senere flyttede til København, fandt jeg ikke rigtigt noget sted at forsætte, og jeg havde nok også så meget andet om ørerne, så desværre gled dansen ud på et sidespor. Men det nåede da at blive til omkring 20 år i alt, hvor folkedansen havde min store interesse.

Da jeg var ca. 19 år flyttede jeg sammen med min kæreste i Helsingør og i februar 1986 fik vi vores 1. søn Casper. 2½ år efter fulgt så Tobias. I denne tid blev jeg uddannet som bankassistent. Børnenes mor og jeg gik fra hinanden i udgangen af 1989.

I 1992 valgte jeg at springe åbent ud som bøsse i forbindelse med, at jeg havde mødt en fyr, som jeg ville flytte sammen med. Jeg flyttede herefter til Frederiksberg og ind til ham. Vi blev sammen i ca. 3 år inden vi fandt ud af, at det ikke gik.

Jeg stoppede med at arbejde i banken i 1994,og i et år havde jeg et vikarjob hos Nykredit. Herefter havde jeg en arbejdsløshedsperiode, afbrudt af en lille periode, hvor jeg bl.a. arbejdede på en bøssebar i København.

I 1998 påbegyndte jeg en elevstilling som tjenerelev på Store Kro i Fredensborg Var på dette tidspunkt flyttet tilbage til Ålsgårde. Men jeg måtte hurtigt sande, at jeg nok var for gammel til at arbejde som elev under de vilkår, som de kunne tilbyde. Jeg fik derfor job på Skotterup Kro lidt syd for Helsingør. Jeg fik i løbet af kort tid ansvar som restaurantchef, og passede mange af de store selskaber, som vi havde på bl.a. Søofficersforeningen i København.

I november 2005 flyttede jeg sammen med min kæreste på Amager i København. Herefter var der lidt for langt til jobbet i Snekkersten. Da tjenerjobbet jo er et hårdt job med meget skiftende arbejdstider, besluttede jeg mig for, at det måske var på tide, at komme tilbage til noget kontorjob. Det lykkedes mig så i juni 2006 at få job hos PFA Pension som pensionsmedarbejder, hvor jeg har været siden. I forbindelse med jobbet har jeg taget en del efteruddannelse på Forsikringsakademiet i Rungsted.

Den 17 august 2012 blev JensPeter og jeg gift på Københavns Rådhusplads i forbindelse med Copenhagen pride. Med med meget kort varsel fik vi kulturborgmester Pia Allerslev til at komme ud på pladsen i forbindelse med, at JensPeter afholdte bøssebanko på pladsen i anledningen af Priden. Vi havde lige skrevet under på et huskøb i Hvidovre og havde i denne forbindelse besluttet os for at blive gift. Det var en meget stor oplevelse.

Mine forældre

Min mor er født i Kurvemose lige syd for Rudkøbing hos mine oldeforældre i november 1942. Hendes biologiske far var død ved en drukneulykke i sommeren inden hendes fødsel og inden at hendes forældre var nået at blive gift. Da hendes mor var ude og tjene, blev hun bl.a. passe hos sin morfars søster Astrid i Svendborg. Hun blev siden adopteret af sin stedfar.

I ca. 1948 flyttede de til et hus på Bækkebovej ved Henninge, og hun startede sin skolegang i Kragholm skole.

I 1951 flyttede de til et dobbelthus ved Stensgaard Gods i Snøde, og hun gik i Snøde og Stoense skole.

Hun kom ud at tjene efter konfirmationen. Først på Steensgård, en købmand i Snøde, en bager i Lohals og siden et sommerpensionat i Lohals. Et pensionat i Skårup (Østergade 47) hos Fru Olsen ca 1958-1959. Søsteren Jytte overtog siden denne plads.

I august 1961 blev hun gift med min far.

Han var født i januar 1941 i Hou på Nordlangeland. Han tjente bl.a. i sine unge år også på Stensgaard.

Mine forældre flytter først til Vejstrup på Fyn, hvor min far arbejdede på Tisselholt gods som fodermester. Her boede de i december 1961, da min søster blev født.

Siden kom de så til Tåsinge, hvor jeg blev født. I ca. 1965 køber de så et lille husmandssted ved Kirkeby på Fyn, kaldet Dalen. For at få det til at køre rundt, havde far bl.a. arbejde på Foderstoffen i Stenstrup og på Teglværket i Kirkeby ved siden af.

I 1969 bliver mine forældre skilt.

Mor flytter til Hellebæk i Nordsjælland sammen med min nye stedfar. (Som hun var sammen med i ca. 8 år) Her arbejder hun i en del år på Hellebæk Klædefabrik. Da den lukkede kom hun til Kosan Teknova i Nivå som montrice og til sidst til en medicinalvirksomhed i Helsingør

Hun blev gift igen i 1989.

Far flyttede i ca. 1970 til Sverige sammen med sin nye kæreste. Her arbejde han i kostalden på Högestad gods. En af skånes største herregårde. De boede i et lille dobbelthus på godset. Efter nogle år, købte han et lille husmandssted uden jord i Hörjel nær Tommelilla, hvor han havde grise. Han arbejdede fortsat på Högestad og senere var han medhjælper på andre gårde.

Far døde i februar 2009.